رزماری – گیاهان دارویی و خواص آنها – قسمت اول
رزماری - خواص درمانی و دارویی - اثرات بر بیماری ها و اعضای بدن - عوارض و موارد منع مصرف
… رزماری گیاه دارویی چوبی ، معطر و همیشه سبز با برگ هایی سوزنی شکل و گل های سفید ، صورتی ، بنفش یا آبی است. برخی از فواید سلامت رزماری شامل توانایی تقویت حافظه ، بهبود خلق و خو ، کاهش التهاب و سم زدایی بدن می شوند. همانند سایر گیاهان مفید ، رزماری نیز در خانواده نعناع جای گرفته است. اما عطر و طعم مشخصه آن را ندارد. …
مصرف رزماری (اکلیل کوهی) باعث گشادی رگها و تقویت گردش خون می شود. و بنابراین برای جلوگیری از ریزش موها مفید است…
گیاهان دارویی و خواص آنها
قسمت اول
رزماری
Rosmarinus officinalis
رزماری دیر زمانی است.که در فرهنگ های مختلف به عنوان یک درمان طبیعی.برای ناراحتی معده ، یبوست ، نفخ ، و اسهال مورد استفاده قرار می گیرد. ویژگی های ضد التهابی.و محرک این گیاه دلیل این کار است. از این رو برای کمک به تنظیم حرکات روده و دستگاه گوارش می توانید.مصرف منظم آن را در رژیم غذایی هفتگی خود مد نظر قرار دهید. گیاهان دارویی. آبرسانی پوست. کاهش وزن
رزماری گیاه دارویی چوبی ، معطر و همیشه سبز.با برگ هایی سوزنی شکل و گل های سفید.، صورتی ، بنفش یا آبی است. برخی از فواید سلامت این گیاه شامل توانایی تقویت حافظه ، بهبود خلق و خو.، کاهش التهاب و سم زدایی بدن می شوند.
همانند سایر گیاهان مفید.، رزماری نیز در خانواده نعناع جای گرفته است. اما عطر و طعم مشخصه آن را ندارد. رزماری دارای طعم تلخ ، گرم و گس تری است.و استفاده از آن در سس ، سوپ ، خورش ، کباب و چاشنی بسیار رایج است. اگرچه مقادیر کمی از آن.، که به عنوان طعم دهنده در غذاها استفاده میشود.، نمیتواند تاثیر زیادی بر روی بدن داشته باشد. اما اضافه کردن مرتب برگ آن به غذاها میتواند.مزایای بسیاری داشته باشد. درخشندگی و آبرسانی پوست. رژیم کاهش وزن
رزماری دارای طبع گرم است.و از نظر خواص طبی و دارویی اکلیل کوهی اثر ضدعفونی کننده.و معرق داشته.و جریان خون را در اندامهای شکمی افزایش می دهد.و در تحریک میزان ترشح شیره های گوارشی و صفرا بسیار مفید است. این گیاه شفابخش برای معالجه رماتیسم.، فلج، سستی اعضاء ، تشنج ، اختلالات عصبی و تنفسی و همچنین نارسایی کبد.و کیسه صفرا مفید و موثر است. گیاهان دارویی
مصرف رزماری (اکلیل کوهی) باعث.گشادی رگها و تقویت گردش خون می شود. و بنابراین برای جلوگیری از ریزش موها مفید است.
این گیاه از طیف وسیعی از روغن ها ، فنولیک اسیدها و فنولیک دیترپن ها ساخته شده اند.و همچنین خواص آنتی اکسیدانی ، ضد میکروبی و اثرات ضد سرطانی دارد. دیترپنهای موجود در رزماری.، دارای اثرات آنتی اکسیدانی است.که از کبد محافظت میکند.و روند بیماری را در افراد آلزایمری بهبود میبخشد. آبرسانی پوست و شفافیت پوستی
خواص درمانی و دارویی رزماری
تقویت حافظه
رزماری حافظه را تقویت می کند.و به افزایش هوش و تمرکز کمک می کند. در شرایطی که همچنان پژوهش و مطالعه درباره درستی بسیاری از این ادعاها ادامه دارد.، اما آثار رزماری بر مغز از بهبود قدرت حافظه حکایت دارند. در همین راستا ، رزماری با تحریک فعالیت شناختی در افراد مسن.و همچنین آنهایی که از اختلالات حاد شناختی مانند آلزایمر یا زوال عقل رنج می برند.، مرتبط شده است.
خلق و خو و استرس
عطر رزماری به تنهایی با بهبود خلق و خوی انسان.، پاکسازی ذهن و کاهش استرس در افرادی.که مبتلا به اضطراب و استرس مزمن ناشی از عدم تعادل هورمونی پیوند خورده است. هنگامی که این گیاه مصرف می شود.یا به صورت موضعی مورد استفاده قرار می گیرد.می تواند آثاری مشابه داشته باشد. رایحه درمانی با استفاده از روغن عصاره ای رزماری نیز چنین هدفی را دنبال می کند. رژیم و کاهش وزن
تقویت سیستم ایمنی بدن
اجزا فعال موجود در رزماری آنتی اکسیدان.، ضد التهاب و ضد سرطان زاهای طبیعی هستند. بر همین اساس ، رزماری می تواند.تهاجمی سه جانبه علیه بسیاری از بیماری ها و عوامل بیماری زا که سیستم ایمنی بدن را تهدید می کنند.و یا به یکپارچگی بدن آسیب وارد می کنند.را شکل دهد. ترکیبات آنتی اکسیدانی خط دوم دفاعی در پس سیستم ایمنی بدن را تشکیل می دهند. و رزماری حاوی مقدار قابل توجهی از ترکیبات قدرتمند است.که از آن جمله می توان.به رزمارینیک اسید ، کافئیک اسید ، بتولیک اسید ، و کارنوسول اشاره کرد. گیاهان دارویی
خاصیت ضد باکتری
در شرایطی که ویژگی های تقویت سیستم ایمنی بدن موجود در گیاه رزماری.به اندازه کافی تاثیرگذار هستند.، این گیاه در برابر عفونت های باکتریایی ، به ویژه آنهایی که در معده رخ می دهند.، نیز قدرتمند عمل می کند. باکتری اچ.پیلوری یک پاتوژن یا عامل بیماری زا شایع و بسیار خطرناک است.که می تواند به بروز زخم معده منجر شود.، اما مشخص شده است.مصرف رزماری به جلوگیری از رشد آن کمک می کند. همچنین ، رزماری با جلوگیری از عفونت استاف.که هر ساله هزاران نفر را به کام مرگ می کشد.، مرتبط است. آبرسانی پوست
تسکین دهنده معده
رزماری به عنوان یک درمان طبیعی برای ناراحتی معده ، یبوست.، نفخ ، و اسهال مورد استفاده قرار می گیرد. ویژگی های ضد التهابی و محرک این گیاه.دلیل این کار است.و از این رو برای کمک به تنظیم حرکات روده و دستگاه گوارش می توانید.مصرف منظم رزماری را در رژیم غذایی هفتگی خود مد نظر قرار دهید.
خوشبو کننده نفس
به عنوان یک عامل ضد باکتری طبیعی.، رزماری در قالب یک خوشبو کننده نفس کاربرد دارد.و همچنین سلامت دهان و دندان شما را بهبود می بخشد. شما می توانید برگ های رزماری را در آب داغ ریخته.و سپس این مخلوط را در دهان خود غرغره کنید.تا افزون بر نابودی باکتری ها ، نفسی تازه و خوشبو را تجربه کنید.
تحریک جریان خون
رزماری به عنوان یک محرک برای بدن عمل می کند.و تولید گلبول های قرمز و جریان خون را تقویت می کند. این شرایط به اکسیژن رسانی بهتر.به اندام ها و مناطق حیاتی بدن کمک می کند.و از عملکرد روان و کارآمد فعالیت های متابولیک در این مناطق اطمینان حاصل می شود. افزون بر این ، حرکت مواد مغذی به سوی سلول هایی که نیازمند ترمیم هستند.، تحریک می شود.
تسکین درد
به عنوان یک ماده ضد درد، رزماری صدها سال است که به صورت موضعی در قالب خمیر یا مرهم روی بخش دردناک بدن استفاده می شود. هنگامی که به صورت خوراکی مصرف شود، رزماری به عنوان یک مسکن درد برای نقاطی که دسترسی به آنها دشوارتر است مانند سر و دردهای ناشی از یک بیماری به کار گرفته می شود.
در حقیقت، یکی از محبوب ترین کاربردهای رزماری برای درمان میگرن است. مالش عصاره رزماری روی شقیقه ها یا بو کردن عطر رزماری با کاهش شدت علائم میگرن مرتبط است. گیاهان دارویی. کاهش وزن
ویژگی های ضد التهابی
شاید مهم ترین کاربرد رزماری به عنوان یک عامل ضد التهاب در بدن باشد. کارنوسول و کارنوسیک اسید دو ترکیب آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قدرتمند موجود در رزماری بوده و با کاهش التهاب در عضلات، رگ های خونی، و مفاصل مرتبط هستند. از این رو، رزماری درمانی موثر برای بسیاری شرایط از جمله فشار خون، نقرس، ورم مفاصل، و جراحت های ناشی از فعالیت بدنی یا جراحی محسوب می شود. رزماری به صورت خوراکی یا موضعی برای ایجاد اثر ضد التهابی قابل استفاده است. افزون بر این، کاهش التهاب در سیستم قلبی عروقی می تواند به بهبود سلامت قلب و جلوگیری از تصلب شرایین کمک کند.
سم زدایی بدن
طبیعت رزماری اندکی ادرارآور است.و از این رو می تواند به خروج کارآمدتر سموم کمک کند. افزون بر این ، هنگامی که به صورت مرتب مصرف شود.با افزایش میزان آب خروجی از بدن به خروج عوامل بیماری زا ، نمک ها ، سموم و حتی چربی اضافی کمک می کند. این گیاه با کاهش سطوح سیروز (التهاب شدید کبد) و بهبود سریعتر این عضو در ارتباط است. کبد از جمله اندام هایی با آهنگ کند.درمان در بدن انسان محسوب می شود. گیاهان دارویی و آبرسانی پوست
سلامت پوست
ویژگی های ضد پیری این گیاه به خوبی شناخته شده اند. اگرچه استفاده از روغن عصاره ای آن رایجتر است.، اما برگ های آن می توانند.هم از داخل و هم به صورت موضعی روی پوست اثرگذار باشند.و به بهبود کیفیت جوانی و شادابی بزرگترین عضو بدن انسان کمک می کند. افزون بر این ، به درمان لکه ها ، درخشش طبیعی و ظاهر هیدارته پوست نیز کمک می کند.
خواص رزماری برای پوست و مو
-
ضد آفتاب طبیعی
طبق تحقیقات صورت گرفته توسط دانشمندان.عصاره رزماری به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی پوست را در برابر اشعه UV خورشید محافظت می کند.
-
درمان آلوپسی مو
در یک مطالعه که بر روی ۵۰ بیمار مبتلا به آلوپسی آندروژنیک (دائمی) انجام شده.مشخص شد.که عصاره و روغن این گیاه به طور قابل توجهی پس از شش ماه باعث افزایش رشد مو.و درمان آلوپسی می شود.
-
آب رسان و درخشان کننده پوست صورت
استفاده از آب برگ های گیاه تازه برای پوست.باعث آبرسانی به پوست صورت شده و پوست را درخشان می کند.
خواص درمانی و اثرات رزماری بر بیماری ها و اعضای بدن
پیشگیری از سرطان: گروهی از ترکیبهای موجود در این گیاه خاصیت ضد سرطانی دارند.که در مطالعات مختلف تاثیر آن روی سرطانهای پستان ، پروستات ، پوست و روده بزرگ مشاهده شده است. کاهش وزن
تقویت حافظه: این گیاه مدتها است.که به دلیل ویژگی تقویت حافظه شناخته شده است. بررسیها نشان میدهد.این گیاه دارای “اسید کارنوسیک” است.که در حفظ سلامت اعصاب و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر موثر است. همچنین بوییدن این گیاه در تقویت حافظه نقش دارد.
تقویت روحیه: محققان معتقدند.بوییدن این گیاه علاوه بر تقویت حافظه در بهبود خلق و خو ، افزایش روحیه مثبت در افراد نیز تاثیرگذار است.
کمک به درمان میگرن: در طول قرن های گذشته رزماری به عنوان درمان طبیعی میگرن شناخته شده است. افراد مبتلا به سردردهای میگرنی میتوانند.مقداری رزماری را در آب بجوشانند.سپس با آن بخور دهند. گیاهان دارویی
تسکین درد: رزماری نه تنها برای درد میگرن موثر است.بلکه روغن این گیاه میتواند.به عنوان درمانی طبیعی برای بهبود دردهای التهابی مفاصل و دردهای عضلانی مورد استفاده قرار گیرد.
کاهش التهاب: رزماری دارای دو عنصر ضد التهابی یعنی “اسید کارنوسیک” و “کارنوسل” است. این دو عنصر برای COX-2 که آنزیم ایجاد کننده درد و التهاب در بدن است .نقش بازدارنده را بازی میکنند.
تقویت سیستم ایمنی: مصرف این گیاه به دلیل دارا بودن خاصیت آنتیاکسیدانی بالا و ضد التهابی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. آبرسانی پوست
کمک به هضم غذا: این گیاه اغلب برای درمان مشکلات گوارشی همچون بهم خوردگی معده ، سوء هاضمه و یبوست و مشکلات گوارشی دیگر مورد استفاده قرار گیرد. خواص ضد باکتریایی رزماری بسیار قوی بوده و برای درمان زخم معده و عفونت باکتریایی معده که توسط هلیکوباکتر پیلوری ایجاد می شود، مفید است.
کمک به رشد مو: گیاه رزماری همچنین موجب تحریک ریشه مو و رشد آن میشود. بررسیها نشان میدهد افرادی که دچار ریزش مو هستند، میتوانند مقداری افشرده این گیاه را روی پوست سر بمالند و سپس سرشان را ماساژ دهند.
کمک به گردش خون: مصرف روغن گیاه رزماری به عنوان درمانی طبیعی برای افرادی که گردش خون ضعیف دارند، توصیه میشود هرچند تاکنون هیچ مطالعه علمی برای تایید این تاثیر رزماری انجام نشده است.
بهبود بوی دهان: گیاه رزماری شستوشو دهنده طبیعی دهان محسوب میشود. برای استفاده از این خاصیت رزماری، مقداری از آن را داخل آب گرم خیس کنید و پس از صاف کردن آن، مایع را داخل دهان شستوشو دهید.
فشار خون: آنتی اکسیدان ها و پتاسیم موجود در گیاه رزماری باعث بهبود جریان خون در رگ ها و در نتیجه کاهش فشار خون بالا می شود.
درمان کم خونی: رزماری باعث افزایش تولید گلبول های قرمز و بهبود جریان خون شده و به درمان کم خونی کمک می کند.
روماتیسم ، آرتروز و نقرس: کارنوزول و اسید کارنوسیک موجود در رزماری دارای خاصیت ضد التهابی قوی هستند که می توانند برای درمان روماتیسم ، آرتروز و نقرس مفید باشد.
چشم: اسید کارنوزیک موجود در رزماری برای سلامتی چشم ها مفید بوده.و به درمان آب مروارید و دژنراسیون ماکولا کمک می کند. کاهش وزن
کلیه: رزماری به عنوان یک دیورتیک طبیعی عمل می کند.و برای سم زدایی کلیه ها و درمان عفونت دستگاه ادراری مفید می باشد.
کبد چرب: رزماری یکی از گیاهان دارویی مفید برای افزایش جریان صفراوی بدن بوده.که باعث افزایش متابولیسم چربی و سم زدایی از کبد می شود.و می تواند برای درمان کبد چرب مفید باشد.
سرماخوردگی: آنتی اکسیدان های موجود در رزماری نظیر اسید بوتولیک.، اسید رزمارینیک ، کارنوسول و اسید کافئیک سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده.و برای پیشگیری و درمان آسم ، سرفه.و آنفلونزا مفید می باشد.
کاهش وزن و لاغری: مصرف رزماری باعث افزایش چربی سوزی.و کاهش چربی بدن و در نتیجه لاغری و کاهش وزن افراد میشود. آبرسانی پوست ، آبرسان پوستی. کاهش وزن
عوارض رزماری چه هستند؟
میتواند میزان باروری را کاهش دهد.
در آزمایشی روی موش های صحرایی ، تعداد اسپرم ، تحرک و تراکم آنها را کاهش داد.که تمام این عوامل منفی بر باروری تاثیر میگذارد. همچنین موش های صحرایی باردار جنین خود را از دست دادند.
رزماری خارش پوست را افزایش میدهد.
پس باید برای استفاده از این گیاه پرخاصیت حساسیت پوستی نداشته باشید.
سطح قند خون را افزایش میدهد.
در آزمایشی بر روی خرگوش ها با دیابت القا شده.، میزان گلوکز را در بدن آنها در ۲ ساعت ۵۵ درصد افزایش داد.
رزماری ممکن است پوست را تحریک کند.
در افرادی که دارای پوست حساس هستند.، استفاده از روغن رزماری ممکن است.باعث درماتید یا قرمزی پوستشان شود.
رزماری میتواند منجر به تشنج شود.
گرچه رزماری میتواند.تشنج ها را کاهش دهد.اما در دوزهای بالا ممکن است.خود یکی از عوامل تشنج باشد. آبرسانی پوست
موارد منع مصرف رزماری
- توصیه میشود.زنان باردار از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند. زیرا ممکن است.باعث سقط جنین شود. زنان شیرده نیز باید رزماری را در دوز کم استفاده کنند.
- دیابتی ها و افرادی که دارای قند خون بالای هستند.نیز باید این گیاه را در میزان کمی استفاده کنند. گیاهان دارویی
کانال آپارات حکمت کهن